onsdag, augusti 28, 2013

Att ställa samma krav är också att bry sig!

Oj oj oj var det därför det tagit sån tid för LOV att tröskas fram. Det säger ju lite om anpassningen till S när  Malin Almqvist och Anders Andersson skriver in en massa hinder i sin motion om LOV. Men de hade ju resonerat med Johan Persson om detta i tillväxtgruppen. Och vad gjorde man i tillväxtgruppen? Jo, man lade in så många hinder man kunde för företagen.
Nu låter det ju sig inte göras så lätt eftersom vi har lite allmänna regler att förhålla oss till. Detta visste naturligtvis den lilla tillväxtgruppen, men på så vis blidkade man vänstersossar och vänstervänstern lite grann.

Till näringslivet säger man att alla välfärdsföretag försöker  skicka alla pengar till skatteparadisen.
Till enskilda människor säger man att när ni inte kan handla eller städa själva är ni inte kapabla att
välja vem ni vill ska komma hem och sköta om er och ert hem.

Allt detta trixande tror jag gör att alltfler väljer sin egen hemtjänst med ROT och RUT. Det kommer inte att vara så många som sen går över till någon annan hemtjänst, varken kommunal eller i enskilt företag. Det blir en tuff tid för socialdemokraterna när de äldre tycker att de kan välja själva.

Men för den som är oförmögen att välja själv kan det vara skönt att veta, att de regler och krav vi ställer på välfärdsföretagen, de kraven måste vi också ställa på vår egen verksamhet. Helt plötsligt kommer även den kommunala verksamheten i ljuset på ett annat sätt och jag tror att det är därför en del drar LOV i långbänk.

Så ställ riktigt tuffa krav också på utbildning och verksamhet. Men var beredd på att ni också ska leva upp till samma krav i den egna verksamheten. Kontinuitet för vårdtagaren tycker jag är jätteviktigt.

Så fram med LOV nu, så vi får lite koll på kraven!


Inga kommentarer: