lördag, augusti 31, 2013

Klassresan börjar i klassrummet!

Han är inte minister. Han är inte ens ledamot i Sveriges Riksdag. Men socialdemokraterna använder utan att blinka honom när de skamlöst blandar de kommunala och socialdemokratiska intressen i en kompott där de även slipper medias besvärliga frågor om ekonomi och eftersatt underhåll.

Samma dag bekräftas larmrapporterna i äldrevården.
Samma dag presenterades den rapport som bekräftade svåra missförhållanden på kommunalt Äldreboende i Kalmar. Gissa vilket liv det blivit om detta varit ett enskilt välfärdsföretag som drivit vård och omsorgsboendet! Då hade detta säkert slagits upp stort och alla hade hakat på.
Men socialdemokraterna fick en enkel marknadsföringsresa utan kritiska frågor.

Samma dag stänger socialdemokraterna Ishallen.
Socialdemokraterna älskar att bygga nya monument att fotograferas framför. Ingen ställde kritiska frågor om varför Ishallen i Kalmar nu plötsligt måste stängas , så att idrottens evenemang får ställas in.

Detta maskeras också med invigningar av sånt som är helt självklar kommunal investering och verksamhet. Multiarena är egentligen den gamla bollplanen, ofta med basketkorg  eller annat så blir det " multi". Vi har i veckan sett socialistiska majoriteten framför monument som nu är klara efter tio års försening och sådant som " är på gång". Löften som använd i val efter val, utan att någon ifrågasätter varför det inte blir klart.

Nej, allt sånt slapp Löfven.

Idag uppmärksammar vi Folkpartiets skolpolitik. Den är verklig, men tar tid att ge effekt eftersom det tar tio år för ett barn att passera de första obligatoriska skolåren. Vi påminner idag om att alla , oavsett var man föds i Sverige , har rätt till en trygg skola med den bästa undervisningen.

Vi vill att staten tar tillbaka huvudmannaskapet över skolan.
Det vill inte socialdemokraterna. ( som ju kommunaliserade skolan). Likväl vill de ha statliga pengar till allt de vill satsa på. De är inte beredda att prioritera ur den kommunala budgeten. Men de vill att kommunerna ska få klippa banden.

Nu har ju Jan Björklund, som är en riktig minister, delat ut väldigt många riktiga miljarder för att bättra på skolan. Han har t.o.m. gått in med förstärkning av löner till karriärtjänster inom skolan.
Det är ju som bekant annars väldigt noga att parterna på arbetsmarknaden har hand om lönerna.

Kalmar kommun har en resa att göra, och där kommer vi att vara en huvudspelare efter valet.
Vi väljer långsiktighet istället för symbolpolitik.
Klassresan börjar i klassrummet!

Inga kommentarer: