onsdag, april 09, 2014

46 dagar kvar!

Idag har Kalmar haft besök av Europaminister Birgitta Ohlsson. Hon startade dagen tidigt med morgonsoffa och morgonradio men kom till Kalmar full av energi som vanligt.
Vi började besöket på företaget Outhnorth, där vi fick se hela anläggningen och lyssna till
VD Lars Nykvist  som berättade om företagets resa från kommissionsaffär i Kalmar till ett snabbväxande E-handelsföretag.

Det var  spännande att lyssna till hur snabb utvecklingen i företagen är men sorgligt att företaget lämnar Kalmar för Växjö. Främst beror det på logistikvillkoren som är bättre i Växjö och här måste Kalmar hänga med i svängarna för att se vilka behov som finns runt hörnet.

Vilken kompetens behövs i framtiden?
"Sverige har genomfört ett välbehövligt skifte i högskolepolitiken, från kvantitativa mål till kvalitetsmål. Att en stor del av medborgarna genomgår högre utbildning är bra och viktigt för Sveriges tillväxt och konkurrenskraft, men det förutsätter att utbildningarna håller hög kvalitet".Det skriver Patrick Krassén, policyanalytiker för utbildning, forskning och innovation, i en kommentar.
Här kommer utbildade studie och yrkesvägledare in som viktiga spanare på framtidens arbeten, och det arbetet kan bara ske i samarbete med företagen.

Birgitta Ohlsson fortsatte till Stagneliusskolan där hon höll ett anförande som fick en fullsatt aula att lyssna engagerat. 46 dagar kvar till EU-valet" gå och rösta var budskapet.

Det är er framtid det gäller, sa Birgitta. Men det är även alla de barn och vuxna som diskrimineras av olika skäl i dagens Europa. Sen hastade hon vidare till Blekinge för att inspirera människor att engagera sig.
Och inspirerar det gör hon! Tack för idag Birgitta!

Folkpartiet vill ha ett starkt Europa på de områden där vi bara kan lösa framtidens utmaningar gemensamt.

46 dagar kvar! Ett starkt Europa i fred eller ett splittrat Europa som riskerar att starta samma krig som vi ville förhindra med EU. Valet är ditt! Om 47 dagar är det för sent att rösta!


Inga kommentarer: