tisdag, augusti 19, 2014

Vad blir Vänsterns nästa steg?


Inga vinster i välfärden.
Men i radion i måndags hade Jonas Sjöstedt svårt att reda ut varför inte den som satsar sina pengar i ett tjänsteföretag ska få tillbaka sina pengar.
Det är en så falsk debatt, för samma pengar, det må vara kommun eller landsting, låter produktionen som gör vårdprodukter gå med vinst. Har dessutom något företag sin produktion i hemmaregionen är alla jätteglada för att man kan få vinst, bygga ut och anställa mer personal.
Men inte när vi kommer ner till själva vårdproduktionen.

I söndags var det väldigt hjärtknipande i den ekonomiska debatten på TV  om "lilla mormor" och "våra barn" som inte får någon att hålla i handen.  I de privata verksamheter alltså.
 Inte ett ord om de gamla i kommunala verksamheter som inte har en hand att hålla i. När verksamheten går med förlust på grund av tekniska hjälpmedel som inte sparar ryggarna eller  dåligt genomtänkta datorsystem också stjäl pengar från den verksamhet som ska hålla någon i handen, men också ge kompetent vård och omsorg.

Nu tar vi nästa steg sa Jonas Sjöstedt.
Nu ska enligt V inga flyktingboenden köpas från privata företag, utan staten ska börja bygga.

Självklart ska ingen profitera på andra människors olycka, men vad skulle den gjort, som vill hjälpa dessa människor på flykt, om vi inte hade haft privata alternativ.
Ska Jonas Sjöstedt säga " Ja, ni är välkomna till Sverige, men först om fyra -fem år när staten har byggt några tusen bostäder."
Även i debatten igår med Erik Ullenhag kunde inte Jonas Sjöstedt låta bli att ösa galla över företagarna.


För att inte tala om Jimmy Åkesson, som ska hjälpa i "närområdet".
Att tala om det som det "mest humanitära" när vi ser år av krig framför oss och nya IS som slaktar alla som inte konverterar.
Ett land på fyra miljoner invånare som tagit emot mer än en miljon flyktingar, det är imponerande.
Det är dit "i närområdet" han vill skicka tillbaka de som enligt SD inte ska få hjälp i Europa.

Två partier med så olika agendor för flyktingpolitiken, men båda med så omöjliga förslag för den flyktingvåg som väntar.

När tar Vänstern nästa steg mot sitt drömsamhälle? Vad ska förstatligas härnäst? Vi som sett tomma affärshyllor och långa köer utanför halvtomma affärer i Östtyskland vet ju att det inte fungerar så bra med monopol.
Inga kommentarer: