måndag, december 22, 2014

Julen kan betyda både värme och kyla.

Pensionerna höjs med 100 kronor nästa år. Det är den goda ekonomi som Alliansregeringen lagt grunden för som ger denna möjlighet. Det visar också att tillväxt ger dubbelt så mycket till pensionerna som enstaka bidrag.

S ville höja  skatten på äldres arbete för att finansiera en femtiolapp extra i pension. Effekten blir så klart minskad tillväxt och därmed mindre pension. Men det var ju tur att de inte fick igenom sin budget i riksdagen, för nu ger fler äldre i arbete också mer till pensionärer och mer över i plånboken för de som arbetar ihop till pensionen.

Politiker skapar inte jobb, det gör företagare. Med pengarna från företagen ska vi politiker sen garantera välfärden genom att fördela skattepengarna. Inte fega ur som S,V och C i Kalmar när de drar en procent rakt över alla verksamheter för att spara när valfläsket är slut.
 Jag var i helgen på Köpenhamnsoperans Gamle scenen och såg baletten  Et folkesagn som handlar om en "bortbyting" och de rädslor som finns idag och alltid har odlats. Femtio miljoner människor är på flykt i världen. Barn kommer bort från sina föräldrar , en del ses aldrig mer och nu kommer vintern och kylan. Något att tänka på när vi sitter i julvärmen och äter. Vi kan väl i alla fall ha vett att vara tacksamma för det vi har!

Ska vi kunna hjälpa fler på flykt både i närområdet och här hemma behöver Sverige en regering som sätter jobb, tillväxt och företagande i fokus.  Det fattas 2000 sjuksköterskor i Sverige och därför är 900 vårdplatser stängda. Om företagen får konkurrenskraftiga förutsättningar kommer de att anställa fler. då kan också vården anställa fler till anständiga löner. Det finns många skäl att byta dagens tillväxtfientliga och icke funktionella regering.
God Jul och ett riktigt Gott nytt År!

Inga kommentarer: