fredag, januari 23, 2015

Jobblös tillväxt.

Jobblös tillväxt.
Det var ett uttryck som myntades under Göran Perssons  socialdemokratiska period,
(ja han var även finansminister i praktiken)  och som riskerar att återskapas av Magdalena Andersson när tillväxten ska ta fart igen.

Inte nog med att Stefan Löfven har skapat en enorm osäkerhet kring ledarskapet, här har finansministern, påhejad av MP och V,  skapat en stor osäkerhet om skatter, statsskuld och överskottsmål.

Att sen inte socialdemokraterna alls har en egen jobbpolitik är ju ett problem,  när de ska samarbeta med V och MP som i praktiken strävar mot  färre arbetade timmar och inte har någon känsla för att man måste finansiera sina reformer.  

Ungas jobb är nu i farozonen och risken är överhängande att dessa ungdomar flyttas över i olika åtgärder för  hamna i en annan statistik, helt enkelt. Det är väldigt lätt att få ner arbetslöshetssiffrorna.
socialdemokraternas recept att höja skatten och anställa mera människor i offentlig sektor eller olika åtgärder, känner vi till.  Men med höga skatter riskerar tillväxten att stanna och det blir färre arbeten i privat verksamhet. Det är där pengarna till välfärden skapas och till slut blir även offentlig verksamhet utan pengar.

Lite "kul" är det att Magdalena Andersson nu gärna talar om Sveriges  goda finanser som hon ständigt försökte nedvärdera i valrörelsen.
 
Den starka svenska ekonomin har Alliansregeringen byggt upp under den värsta krisen i mannaminne. Det är inte konstigt att både vi och olika aktörer i Sverige  oroas av den osäkerhet som uppstått när  S, V och MP  nu ska lägga upp sin jobbpolitik.

Låt oss slippa en ny jobblös tillväxt.

Inga kommentarer: