onsdag, oktober 04, 2017

SOSSARNA LOVADE RUNT MEN HÅLLER NU TUNT


Vilket liv det var i debatten inför valet 2014! Och på en väldigt låg nivå dessutom.

Sossarna skulle ställa allt till rätta efter Alliansen.

Alliansregeringen som  faktiskt fick bästa betyg i EUropa på att klara ekonomin och välfärden under den värsta ekonomiska krisen efter krigen.

 

VI SOM LEVER MED POLITIKEN VET JU HUR SKICKLIGA S ÄR PÅ ATT LOVA RUNT trots att de vet att de kommer att HÅLLA TUNT. När man slår sig så för bröstet är det inte så konstigt att någon tror att de också har en politik.


Listan är hur lång som helst på svikna vallöften även på nationell nivå.
Tyvärr är det ingen som granskar Socialdemokraterna i Kalmar, men här finns också en sjö att ösa ur om vi bara hade verktygen.

Jag väljer nu istället tre nationella vallöften som de absolut inte klarat, Tvärtom.

  1. EU:s lägsta arbetslöshet. Socialdemokraterna kommer aldrig med Vänstern som stödparti, att klara arbetslösheten.Vänstern tror att om vi ökar den offentliga sektorn tillräckligt, med höjda skatter förstås, så kommer allt att ordna sig. De erkänner aldrig att pengarna till välfärden mest genereras hos den enskilda företagaren som kan växa.
De som står längst från arbetsmarknaden har ännu inte fått del av de miljarder som regeringen kastat ut. Därför satsar Socialdemokraterna på utbildning. Inte för att människor ska lära sig mer, utan för att de då hamnar utanför arbetslöshetsstatistiken. Det har hänt förr, kan jag säga.
 
Vi liberaler vill att barn och ungdomar ska få en verklig kunskapsgrund innan de lämnar skolan. Allt annat är kostsamt för både individ och samhälle. 

  1. Miljöpolitiken. Trots att Miljöpartiet säger sig ha fått igenom en historisk agenda på miljösidan så ökar utsläppen under åren med Socialdemokraterna. Ett område som i högsta grad ska skötas på EU- nivå och helst globalt. Även i detta    perspektiv  har Sverige en hel del att göra. Här krävs en liberal politik som vill att EU ska stärkas och  jobba med de stora frågorna. 
     3. Sjukvården. Som narkossjuksköterska blir man bara bedrövad över hur 
          Socialdemokraterna  förstört en redan ansträngd sjukvård.
          De anklagade Alliansregeringen som faktiskt uppmärksammat problemen med hälsoklyftorna.
          Det gick med detta som det brukar med en socialistisk politik.
          När socialdemokraterna säger minskade klyftor så menar de att alla ska få det lika dåligt  som    de sämst ställda. Detta är ju något som Vänstern också applåderar.

Listan på Socialdemokraternas misslyckanden är så stor att jag nog blir tvungen att ta den i ännu mindre  portioner.

 

 

Inga kommentarer: