fredag, juni 28, 2019

Grattis Nyamko!

Idag valdes Nyamko Sabuni äntligen till Liberalernas partiledare. Det är ingen lätt uppgift hon tar på sig, men hon kommer att klara det.


Men trots att hon tydligt sagt att hon inte kommer att fokusera på SD, så kunde bara inte journalister och reportrar låta bli att tala om just SD. Ja, om de vill att SD ska växa så är detta bästa sättet. Men nu vill vi äntligen tala om vår egen politik och inte bara tävla om vem som är mest anti-den och den.

Nyamko Sabuni visar också att hon inte spiller någon tid när hon redan idag utsåg Juno Blom till partisekreterare och Johan Pehrsson till gruppledare.

Många borde glädjas med Nyamko Sabuni  som rivit så många barriärer.
Nyamko talade också om för alla som inte tänkt på det, att hon är afrosvensk.
Och! skulle de flesta ungdomar sagt.

Kanske talade hon även till alla de afrosvenskar och andra med utländskt ursprung som av olika anledning flytt med sina föräldrar till Sverige.
Det går att göra en klassresa i Sverige. Men man måste göra jobbet själv. Det går om man vill. Detta visar Nyamko bara genom sin drivkraft att nå så högt det går. Hon vill bli statsminister. Det är en härlig inställning när man börjat leda ett parti som är under fyraprocentsgränsen. Men hur många trodde att hon skulle bli partiledare?

Första uppgift blir Almedalen. Hoppas på fint väder för Liberalerna.
Jag kan inte vara där, men håller alla tummar för en fin inramning.

Sverige , möjligheternas land för alla oss som bor och lever här!

Inga kommentarer: