lördag, november 17, 2007

med byxorna nere...

Nu står den socialistiska majoriteten med byxorna nere.
Nu står vi, mitt i högkonjunkturen med en ekonomisk härdsmälta i Kalmar. Johan Persson låter i alla sammanhang som om han nu helt överraskande blivit varse detta, och vill göra något åt det. När jag försökte påtala detta under förra mandatperioden och i valrörelsen, kontrade socialdemokraterna alltid med att jag var en gnällspik.

Sanningen är att han vann valet på den överbudspolitik som han själv under många år varit en del av.
Och det är ju högst mänskligt att hellre ta in de positiva budskapen, och skjuta problemen till framtiden. Nu är de ekonomiska problemen så grava, att ingen kan blunda för dem, inte ens vänsterpartiet. Men vänsterpartiet vill ha en skattehöjning, och det tror jag att jag har bidragit till att stoppa i alla fall.
Alltså klarar inte den sittande majoriteten av att föra en ansvarsfull ekonomisk politik. Men Johan Persson vann valet på en överbudspolitik och på den förvissningen att det skulle finnas något borgerligt parti som räddade honom när bubblan sprack efter valet.
Det märkliga är, att vi inte har bjudits in till ett enda seriöst samtal om besparingarna.
Ändå lät det så tjusigt "att vi skulle börja med ett oskrivet blad". Det är mindre än en månad till kommunstyrelsens sammanträde, där besparingarna skall presenteras.
De liberala väljarna förväntar sig naturligtvis att vi får med våra prioriteringar i ett sparpaket.
Att hjälpa socialdemokraterna, när de tappat byxorna, har naturligtvis ett pris.

(nu finns kinabilderna och lite kommentarer på min hemsida)

Inga kommentarer: