måndag, november 26, 2007

Sahlin kastar sten i glashus!

Mona Sahlin går till kraftigt angrepp och skyller statsministern för svek mot väljarna. Jag som följt valrörelsen ganska noga kan väl säga att få regeringar så snabbt har uppfyllt sitt vallöfte.
Jag kan väl säga att jag inte hängt med i alla turer, men vi ska komma ihåg att vi nu har en regering som är vald av en majoritet av svenska folket. Det är en större utmaning att söka samregera flera partier och vi har ingen vana på det i Sverige.

Alliansen gick till val på att minska klyftorna i samhället. Detta skulle ske genom att flera människor skulle få stöd och stimulans att söka en arbetsgemenskap.
Folkpartiet liberalernas urgamla slogan om att det skall löna sig att arbeta, fick ny aktualitet.
Fler människor är nu i arbete och detta t.o.m. i Kalmar som hittills haft stora svårigheter.
Nu är utmaningen för skola och företag att tillsammans förbereda ungdomarna för morgondagens arbetsmarknad! Vilken kompetens efterfrågas?

Men Mona klagar...
Socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen har ännu inte lyckats presentera ett enda eget förslag, och alla hänvisar till socialdemokraternas förnyelsearbete. Förslaget till skolpolitik fick bakläxa, och rädslan för ett eget ställningstagande i olika frågor är ju uppenbar.

Men det går ju bra ändå. Så länge socialdemokraterna inte visar några egna förslag, har de ju opinionen med sig. Rädslan att en diskussion skall förstöra detta gynnsammma läge, har nu smugit sig in i ledningen. Den stora och öppna diskussion som Mona Sahlin utlovade, syns alltmer avlägsen. Vem är det egentligen som sviker väljarna?

Inga kommentarer: