onsdag, november 07, 2007

Vår trovärdighet riskeras!

Hade vi politiker fel beslutsunderlag på kommunstyrelsen eller gavs det fel information till allmänheten på kvällen? Jag litar absolut på beslutsunderlaget.
I måndags fick kommunstyrelsen avvisa ett företags begäran om industrimark i Smedby.

Jag har vid tidigare markärenden begärt att den industrimark som Johan Persson på egen hand vikt för Fanerdun skall frigöras. Vi hinner frigöra mark till Fanerdun tills den behövs. Men då har vapendragarna skyndat till och bedyrat att det finns gott om ledig industrimark i Kalmar. Nu har jag begärt en fullständig redovisning om hur mycket och var den lediga industrimarken finns.
Det finns alltså ingen beredning och inget beslut men ingen får röra den utlovade marken i Smedby. Det märkliga är att lokala media, som brukar reagera på avsteg från demokratiska förfaranden, inte alls är förvånade över att kommunalrådet går runt med egna markreservationer på fickan. Detta till ett företag som nu reserverat 80 % av den lediga industrimarken i Kalmar.
Har det blivit ny norm i Kalmar att arbeta utanför den demokratiska diskussionen, eftersom så få reagerar?

Alltså fick vi på kommunstyrelsen säga nej till ett Kalmarföretag som behöver mera mark.
Men vad får jag höra vid informationen till kalmarborna i Kalmarsalen samma kväll?
Jo, att det finns 400 000 kvm mark i Smedby.
Här har vi ett uppenbart trovärdighetsproblem.


Om det finns 400 000 kvm mark i Smedby , borde vi beviljat mark till Kalmarföretaget.
Vi är helt beroende av oförvitliga tjänstemän, som vågar ge oss kalla fakta och jag tror att kvällens uppgifter var glädjesiffror som anger kommande marktillgångar.

Det är allvarligt nog att olika uppgifter figurerar, för det bidrar bara till att minska vår trovärdighet, och träffsäkerheten i de beslut vi fattar.

Inga kommentarer: