onsdag, januari 16, 2008

Grattis Kalmar kommun!

Idag har nog vänsterpartiet bjudit sina kompisar i vänsterkartellen på tårta, för kommunen har kommit riktigt högt upp i en ranking. Tänk att få andraplatsen! Johan Persson brukar ju minst bjuda in till presskonferens och vi fick t.o.m. en redovisning i KS (kommunstyrelsen) när kommunen hamnat på 170:e plats i svenskt näringslivs ranking av landets alla kommuner.

Klart att de är värda en tårta!
Vad är det då som Kalmar varit så framstående med? Jo, vi har vunnit andra platsen i bloggomröstningen "Årets förmyndare 2007".
Det finns säkert många förslag från majoriteten som kunde platsa på denna nominering, men bemärkelsen tilldelades för beslutet att förbjuda däckgungorna på kommunens lekplatser.

Förmynderi är en svordom i liberala kretsar så vi reserverade oss naturligtvis. Därmed kan vi ju beskyllas för att inte bidra till en för socialister så jätteviktig topplacering som "Årets förmyndare". Men ni lyckades ju ändå, så grattis!
För att inte lämna smolk i glädjebägaren en sådan här dag, har jag flyttat ned vår reservation så långt ned på sidan att bara den som verkligen vill läsa den, behöver göra det.





Här är Folkpartiet liberalernas reservation i fullmäktige. Naturligtvis hade vår liberale partikompis Björn Brändevall protesterat redan i Barn- och ungdomsnämnden.
"Kalmar kommun skall självklart följa de lagar och gemensamma standarder som finns för svenska lekmiljöer. Lekredskap i kommunen, som inte uppfyller godkända krav, byts ut löpande i enlighet med tidigare beslut. Så kommer även att ske med däckgungor om de ej uppfyller kraven.
Föräldrars oro skall tas på allvar och bemötas med fakta. Inga fakta i beslutsunderlaget pekar på att just däckgungor utgör en ökad hälsorisk. Det finns sannolikt fler däckpartiklar i trafikvimlet utanför lekplatsen, där barnen måste vistas, än vid däckgungorna. Uttjänta däck har använts i årtionden och är inte klassificerade som miljöfarligt gods.

Däckgungor används i första hand av äldre barn. Att använda däck som gungor visar på möjligheter till återanvändning, samtidigt som gungorna lockar till både utomhuslek och samvaro."

Inga kommentarer: