torsdag, januari 10, 2008

Jag ropar hej, fast vi inte är över bäcken!

World Trade Center till Kalmar!
Detta var min kommentar till media idag efter den glada nyheten:

"Vår välfärd är beroende av ett fungerande näringsliv!
Kommunen ska ge förutsättningar för företagande och denna etablering kan bli den kraft och plattform för olika verksamheter som lyfter och stärker stadskärnan, nu när stora konkurrenter etablerar sig i Kalmar utkanter .
Vi liberaler har kämpat så länge för en parkeringslösning, men går inte med på något annat än en helhetslösning med arkitektur som är anpassad till den känsliga kulturmiljön och som blir attraktiv och tillgänglig för alla. Det förutsätter också en medverkan ifrån alla aktörer i centrala Kalmar.

Vi hade i Folkpartiet liberalerna önskat oss en mera öppen process innan avsiktsförklaringen, men nu ska konsekvensanalys och prislapp följa alla beslut och vi lovar att bidra till en öppen diskussion om utformningen.
Vårt förslag till kommunfullmäktige om en lokal folkomröstning för Norra Fjärden år 2009 ( bifogas) blir nu än viktigare.


I tidigare centrumundersökningar har kalmarbornas hetaste önskan varit fler P-platser och det finns få frågor i Kalmar kommun som är mera utredda, men den politiska viljan har inte funnits. Nu har vi chansen att med en privat entreprenör, äntligen gå från ord till handling, och det välkomnar jag".

Jag, vet att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken, men...
Detta var det första steget och nu får vi se om vi kan skriva ett bra avtal och också komma över bäcken.

Skriv gärna på vår namnlista för en lokal folkomröstning om utvecklingen av Norra Fjärden. Du hittar den på vår expedition eller på vår hemsida.

Inga kommentarer: