tisdag, januari 29, 2008

Högt spel i Kalmar

Samtliga partier utom Folkpartiet liberalerna röstar utan att blinka för nya borgensåtaganden. Vid varje enskilt tillfälle låter man ledamöterna förstå att detta är ett särskilt förmånligt sätt att låna pengar.
"Alla blir vinnare" låter det på bästa försäljar manér. Varje enskilt ärende ökar på skulden och ingen bryr sig. Tvärtom försöker majoriteten göra en vulgärdebatt av detta, vilket i min mening visar att de tar väldigt lättsinnigt på det faktum att Kalmar kommuns borgensåtaganden ligger långt över riksgenomsnittet redan .

För att kommunen inte ska bidra till att snedvrida konkurrensen, anser Folkpartiet liberalerna att kommunal borgen endast bör komma ifråga för byggnation som det annars inte finns någon marknad för.
Men det som oroar mig allra mest är att skulden bara ökar, och ingen vill göra någon planering för att minska den. Jag skulle vilja säga att med detta lättsinne är alla förlorare och de som får ta den största smällen är kalmar kommuns invånare.
Det är ett högt spel där skattepengarna ligger i potten.

Nu ska vi ha ett race med arbetsutskottet där väldigt många viktiga frågor skall behandlas fram till kl. 10 00 då kommunbolaget har sammanträde. Efter det ska vi ha ett ärende till och vi är några som ska vara i Oskarshamn kl. 12 00 (i kommunens kalender sedan länge) så
jag hinner inte skriva om dagens ärenden förrän tidigast i morgon.

Ett ärendehanteringssystem skulle göra susen i den här kommunen!

Inga kommentarer: