torsdag, januari 31, 2008

Använd konkurrensen positivt!

Ja, som jag befarade sist, så hann jag inte i tid till konferensen i Oskarshamn, men i så god tid att jag inser att mycket redan görs för folkhälsan, men att samordning/uppföljning mellan kommuner, landsting och andra aktörer kan förbättras betydligt.

På tisdagens arbetsutskott visades planprogrammet för kvarteret Nötskrikan, där en träningshall ska byggas i ett första skede. Men parkeringslösningar är det känsligt att tala om, trots att alla borde vara medvetna om behoven. För att människor ska börja åka kollektivt måste man för det första göra bussar där man t.ex. kan ta med en hel ishockeymundering. Idag är det svårt att ha med en full kasse mat på sin plats. Locka folk till trivsamma bussar istället för att mota ut bilarna!
Det känns just nu som om varenda grön fläck ses som en outnyttjad yta, som måste bebyggas.
Ska detta område utvecklas till ett friskvårdscenter, måste även Familjebadet ha möjlighet att expandera och utveckla sitt "utomhusbad". Så detta område är en grannlaga uppgift att ta hand om för framtiden.
Ägardirektiven är egentligen en viktig sak som borde diskuteras noga, men med brådskan som vapen rusar man fram genom ärendena. Årsrapporten för kommunledningskontoret hanns inte redovisas, men vi är ju läskunniga, som man brukar påpeka.
Det är med ägardirektiven kommunfullmäktige styr de kommunala bolagen och mer än en gång har jag hört"att nästa år" ska de gås igenom mera noggrant.

Men nu ska vi i partiet gå igenom dem tillsammans och lägga till våra förslag till kommunstyrelsen på måndag.

Flygplatsen i Växjö har nu börjat vidga sitt marknadsföringsområde, och de tävlar ibland om samma kunder som Kalmar. Det är bara att höja ribban ytterligare och marknadsföra Kalmar kommun även utanför kommungränsen. Den hemläxan borde Destination Kalmar gjort för länge sedan!

Inga kommentarer: