måndag, oktober 06, 2008

Vad Kalmar lärde sig av Västerås!

Tillbaka igen efter att ha tittat på sportcentrum i Västerås, deltagit en dag i InterregForum med SKL och Nutek och tillbringat två dagar med Fp- vänner för partiråd i Stockholm. Igår var det inläsning till kommunstyrelsesammanträdet och koll på hemmailen. Nu är det bara resten kvar.

Det var lite roligt att höra Västeråsarnas inställning till parkering utanför sportcentret. "Västeråsarna vill parkera nära", underförstått, då är det vår uppgift att fixa det.
Vid enstaka stora arrangemang beskrev de "ett organiserat kaos" men verkade lita på att bilisterna parkerade där det gick.

Överför det till Kalmar, där ett nytt sportcenter planeras med mer verksamhet, men mindre parkeringsplatser. Här ska man med social ingenjörskonst omforma alla kalmarbor till icke bilister.
Försöker bilisterna här ordna platser själva vid stora arrangemang, kommer böterna snabbare än ett brev på posten.

Det var också mycket intressant att se hur företagen där så självklart bidrar till de olika idrottsetableringarna. Här var vi ju nära att påbörja en sådan tradition med Arenan, men den politiska klåfingrigheten satte ett snabbt stopp för den utvecklingen.

Inga kommentarer: