fredag, december 19, 2008

Alliansen ger och socialisterna tar!

Har fått lite kommentarer att det inte är Kalmar kommuns fel att majoriteten måste höja skatten. Jo det är det . Kalmar kommun har under en följd av år misskött sin ekonomi och det är väl ingen slump att minst 200 kommuner inte höjde skatten. De flesta skattehöjarkommunerna har en negativ befolkningsutveckling, och inte blir den bättre av skattehöjning.
Ändå är de flesta av skattehöjarkommunerna så små att de har svårt att rationalisera, eftersom alla specialister måste finnas och regelverk kan försvåra samarbete över kommungränser.
Dit hör inte Kalmar!

Kalmar kommun räknas till medelstora städer och det gör ju de städer vi normalt jämför oss med. Att de inte höjer skatten måste till största delen bero på att de skött sin ekonomi på ett bättre sätt än socialdemokraterna i Kalmar. Våra jämförelsekommuner får ju också en lågkonjunktur, eller hur? Kalmar har fantastiska förutsättningar, men vem vill bosätta sig i en kommun som löser en bristande kostnadskontroll med att plocka surt intjänade pengar från sina invånare.

Vi har här i landet en borgerlig regering som minskar skatten och försöker ge landets invånarna mera pengar i plånboken, men bor de i Kalmar plockar en socialistisk majoritet av dem pengarna igen. Dessutom minskar man stödet till kärnverksamheterna. Vem väljer den kommunen? De nya befolkningstalen i Kalmar ger svaret!

Inga kommentarer: