söndag, december 07, 2008

Rödgrön röra med bitter bismak!

”Vinner vi valet bildar jag regering och jag utser ministrar” Sa Mona Sahlin. Det blir intressant att se hur trygga svenskarna känner sig med det beskedet. Lars Ohly behöver inte vara så orolig för att inte få spränga utgiftstaket, för socialdemokraterna har satt sitt eget tak, där man kan lova det mesta.
Annars verkar ju Ohly ha den största insikten, när han inser att skattehöjningar i svåra tider inte gagnar varken de som bäst behöver pengarna eller jobben.
Man skulle ju hoppas att våra lokala skattehöjare också hade den insikten.

Det är ändå oroande att Mona Sahlin nu bjuder in bekännande kommunister till regeringssamarbete. Socialdemokraterna har med detta samarbete tagit stora steg åt vänster och dessutom svängt helt när det gäller att hålla en rågång mot kommunismen, som har kostat och fortfarande kostar så många liv
och så mycket lidande.

Men av kalabaliken som föregått samarbetet mellan miljöpartiet, socialdemokraterna och vänstern så förstår man ju att detta är en nödlösning som ingen, mer än vänstern, ville se. Samarbetets varaktighet. 2020 med miljöpartiet har blivit något obestämt nu. Det kanske slutar innan nästa val!

Men nu ska deras samarbete och ställningstaganden i viktiga frågor granskas på samma vis som alliansen före förra valet.

Inga kommentarer: