söndag, februari 26, 2012

Vad händer efter 2014?

Nu går Nybros sossar och nya moderater tillsammans, men där dumpar man C, för att M och S "trivs så bra med varandra".
Nu ska Nybros nya ledning satsa på kärnverksamheterna och varför man måste konfirmera detta i ett nytt parförhållande är svårt att förstå, när detta inte är en partiskiljande fråga.

I Kalmar har C,S och nya M gått en annan väg och får därför inte det liberala partiet i Kalmar med sig. I Kalmar sparar man i kärnverksamheterna med 3% medan Destination Kalmar AB, som finansieras med skattepengar, har fått tillskott med 50%.
"Vi växlar upp dessa pengar många gånger" är mantrat, men trots ständigt ökade satsningar på marknadsföringen, har ingen kunnat visa mig de "uppväxlade" skatteintäkterna.

Dessutom handlar man år efter år på en budget som man inte har, eftersom man skriver upp exploateringsintäkterna, och hoppas på att glädjesiffrorna kanske "detta år" ska
bli sanna.
Detta problem beskrev jag redan under förra mandatperioden, men i Kalmar beskrivs sanningssägare som glädjedödare och de socialdemokratiska väljarna ökade istället år 2010. Så man kan ju i viss mån säga att den socialdemokratiska marknadsföringen fungerade.

Men att nya M och S kan enas om så olika vägval i två närliggande kommuner väcker förundran hos de som trodde att de röstade på en politisk inriktning i valet 2010.
Hur ska de resonera inför 2014?
Kanske Löfven och Reinfeldt också trivs väldigt bra tillsammans framöver!

Jag vill föreslå invånarna att noga följa protokollen och se vilka beslut som fattas.
Kalmar kommuns S och numera nyaM och C , lånar helt sorglöst till både det ena och det annat.
På i morgon, måndag är det lån av 70 miljoner till vindkraftverk, med en helt osäker framtid och avsaknad av riskanalys.
Jag tror att företag är bäst på företagande, och vi ska vara bra på att kratta i manegen!

Inga kommentarer: