fredag, mars 02, 2012

Kompetens behövs på alla plan!

Igår deltog jag i en fantastiskt bra första dag på en utbildning som regionförbunden i Småland och Blekinge startat gemensamt.
Rolf Gustavsson, skribent, journalist och krönikör för Svenska Dagbladet som arbetat som EU-korrespndent i Bryssel under åren 1986-2010 fängslade många kräsna politiker och tjänstemän under en hel dag.

Jag har studerat europakunskap på 90- talet, så detta blev en fantastisk fortsättning som knöt ihop hela unionens uppbyggnad med dagens utveckling i Europa.

Själv tycker jag annars att de flesta förtroendevalda intresserar sig alldeles för lite i dessa frågor, men är väldigt snabba, att utan kännedom, skylla både det ena och det andra på EU och "dom i Bryssel". Och då talar de om sina egna folkvalda som, om jag talar för Folkpartiets räkning, jobbar på ett fantastiskt sätt för att göra Europa lite mera liberalt.

Nu har Blekinge stafettpinnen för utbildningen och nu är förväntningarna högt ställda.Kompetenshöjning är viktigt även för politiker.
Det är också bra att vi får ett nytt forum att träffas i inför en ny regionbildning. Jättebra och lycka till med nästa utbildningdag!

Inga kommentarer: