måndag, april 16, 2012

fram med brandsläckaren!

Så har ännu en budget lämnats över till talmannen. Den kan sammanfattas med prioritering och sparsamhet.
Det är ord som inte förekommit i Kalmarpolitiken. Här bränner man på för fullt och släcker eldar för resten!

Här är det efter året 2006 alltid regeringens fel att man inte har tillräckligt med pengar i kommunkassan.Från första kommunfullmäktige efter valet 2006 kom också den första kravlistan på statsbidrag från Alliansregeringen.
Många klagade redan då på finansministern och regeringen för att man höll för hårt i pengarna.

Under högkonjunktur men efter valet startade år 2007 i Kalmar ett Budget i Balans-arbete för att hindra skattehöjning. Alla verksamheter fick spara och det var egentligen sen bara Destination Kalmar och elitfotbollen som fick extrapengar.Verkliga kärnverksamheter om ni frågar kommunstyrelsens ordförande!
Men Kalmars "röda bröder" skulle enligt nämnde ordförande absolut få tåga in på en ny arena!I majtalet utlovade han en Arena och märkligt nog fick inte företaget som skulle satsa, fram pengarna.

Nu är det "pay back time" på 1 maj.

Nu vill socialdemokraterna tydligen "satsa" och höja skatten i hela landet.Jag börjar känna igen dem och jag bara längtar efter att de ska börja tala om vad de tänker göra i politiken. Nu går det inte för partiledaren att leka mysgubbe längre. Nu är det skarpt läge och monopolpengarna förvandlas till riktiga pengar som människor vill bygga sin framtid med!

När krisen kom 2008 fick alla Sveriges kommuner ett statsbidrag som gjorde att nivån i välfärden skulle värnas.Det kunde man göra för att man tillämpat just den sparsamheten.
Tyvärr höjde ju socialdemokraterna skatten, och förvärrade krisen ändå för Kalmars invånare.
Nu har S vunnit ännu ett val på att bränna pengar, så nu ska vi nog snart "ta ansvar" och släcka bränder igen!

Inga kommentarer: