torsdag, april 26, 2012

den som spar han har....

Tio miljarder mer än förväntat finns att fördela till kärnverksamheterna meddelar Sveriges Kommuner och Landsting. Detta främst på grund av färre sjuka och fler arbetade timmar.
Kommunerna är iår gynnade av en mild vinter med låga energikostnader och låga räntor på grund av en ansvarsfull ekonomisk politik på nationell nivå.

Men världen ser annorlunda ut i dag och vi ser snabba förändringar som påverkar oss oavsett var de sker i världen. Många europeiska regeringar har handlat för pengar de inte har. Därför är det en bra princip att ha lite pengar på banken oavsett om det gäller hushåll eller kommunsektor. Men även förändringar som kortsiktigt drar med sig oro i världen, kan vara otroligt viktiga för de människor som lever mitt i turbulensen. Vem hade anat att den arabiska våren skulle fälla den ene diktatorn efter den andre?

De människor som lever i kaos och fattigdom efter upproren framhåller ändå att det viktigaste är att de nu får tycka och tänka vad de vill och dessutom tala högt om det. Deras resa till demokrati är så klart lång och krokig, men den har startat. Demokrati och fred är viktigast även för ekonomins utveckling. Därför är det så viktigt att ledarna i Europas länder nu talar med varandra istället för att kriga.
Men demokratin är en skör blomma som ska stå i ljuset och skötas väl, annars kan den dö även här.

Inga kommentarer: