tisdag, september 11, 2012

En kalmarmodell, så klart!

Nu har även C och M lagt förslag om ökad valfrihet i hemtjänsten och det är skönt att veta att de har frågat Socialdemokraterna innan de skrev den.
Folkpartiet har ju lagt denna motion om valfrihet redan år 2007 och därefter har vår ledamot i omsorgen Birgitta Nordlöw interpellerat (ställt frågor för diskussion i kommunfullmäktige) ett flertal
Gånger, senast i år 2012.

Svaret har varit detsamma . Vi avvaktar de utredningar vi håller på med, och i svaret till vår motion hänvisade man också till utredningar.

Det är ju så att alliansregeringen har skickat med stimulanspengar för att kommunerna inte ska behöva bekosta förberedelserna inför denna frihetsreform. Och utredningar är som en drog för socialdemokratiska kommunledningen i Kalmar. Speciellt om EU eller regeringen betalar.
Redan den första utredningen i Kalmar visade att det fanns goda möjligheter att tillämpa LOV ( lagen om valfrihet) i Kalmar.

Ännu roligare är att under alla dessa turer i omsorgsnämnden har hela alliansen röstat för denna reform. En gång blev det faktiskt majoritet då miljöpartiet röstade med oss för fritt val i hemtjänsten. Men eftersom inte socialdemokraterna gillade beslutet så tog man om det lite senare.

Inte ens socialdemokraterna kan väl utreda något, som sen länge införts i många andra kommuner, hur länge som helst. Det lustiga är att Kalmar måste man alltid ha en egen variant , en Kalmarmodell, som om man själv i Kalmar lanserat ide'n.  Detta har Anders andersson och Malin Pettersson tagit till sig. Kanske tillväxtgruppen gnuggat geniknölarna riktigt hårt för att komma på - en Kalmarmodell. Är det bristande självförtroende eller vad bottnar detta behov i.

Men välkomna med ett förslag ( fast nu med nytt namn) som vi lämnade in redan för fem år sedan.
Det behövs inga överklaganden för att få ärenden i långbänk här i Kalmar! Långbänk- det klarar socialdemokraterna så bra själva.Inga kommentarer: