tisdag, september 04, 2012

Det börjar klarna i Kalmar.

Hur många gånger har inte Kalmars kommunalråd använt alla knep för att få "sin bild" lanserad.

Är man inte med så är man mot i Kalmar, och alla kommunala krafter ska plötsligt verka för att en enda sanning ska finnas. Detta brukar vara lite mera subtilt, så att bara de inblandade ser var udden är riktad, men nu är man desperat, eftersom det inte går att kalla så många invånare för bakåtsträvarare eller gnällspikar.

Johan Persson ser hur allt fler invånares färgade glasögonen byts ut mot klarglas, och plötsligt blir det uppenbart vad några av oss länge upplevt. Allt ska förstärka den "sanning" som redan är presenterad.
Men ni märker väl också att han själv inte behöver smutsa ner sig, utan är omgiven både till vänster och höger, med vapendragare som drar sin lan

Kejsaren kommer att , lika skickligt som allltid, göra en liten egen bild av Kalmar och kanske be om ursäkt för bristfällig information. Lova bättring hålla sitt linjetal, som han är så skicklig på och gå vidare.
Följt av En tjusig presentation av alla goda saker som är på gång. Ju större hot, desto glassigare förslag om framtiden.
Inget om en bräcklig ekonomi .Och ingen frågar.
"tyvärr är inte den analysen klar" blir svaret.

Vi väntar nu på det lilla Barnet som säger att Kejsaren är naken
Men det kommer inte att ske denna vecka. Men det börjar klarna i Kalmar.

Inga kommentarer: