lördag, september 07, 2013

Fanerdun i ny tappning.Det logistikcentrum som Fanerdun aldrig startade kommer nu i lite ny tappning i Flygstaden.
Johan Persson hade ju en egen , icke beslutad, markreservation för Fanerdun i fickan under tiden andra företag tröttnade för att de inte hittade mark i Kalmar.

Detta är ju ett prioriterat område av alliansregeringen som tagit fram en aktivitetsplan för E-handelsområdet. Här får ju EU och internationella överenskommelser stor betydelse och det händer så mycket att Sverige måste vara på tå för att hänga med i lagstiftning och regelverk.

Det är samtidigt viktigt att nya lagar inte slår undan benen för t.ex. handel i butik,  men den sortens shopping ser ju inte precis ut att dö sotdöden i den rika världen i alla fall. Men man kunde önska att kommunen inte slog undan benen för handeln på Kvarnholmen. Socialdemokraterna tror att man med social ingenjörskonst kan få barnfamiljer och gamla med trötta ben att ta bussen för att shoppa just på Kvarnholmen.
Handeln i centrum kan inte överleva på det vi tar hem på cykeln eller bussen.

Varför är då e-handel så långt framme i Sverige? Det sägs ju att ny teknik ofta prövas i Sverige och förklaringen är bl.a. att vi svenskar har en tendens att springa åt samma håll.
kanske inte fullt så smickrande, men effektivt för den som vill lansera en ny produkt.


Lite Fanerdunkomplex  finns nog, eftersom allt som socialdemokraterna gör måste vara störst eller "sticka ut".
Däremot att verkställa en samordning mellan Byttan och  Konstmuseet, som dessutom är inskriven i ett kontrakt för Byttan, är tydligen precis omöjligt att ordna.
Det är rena skandalen att man får ha kvar detta kontrakt i stans vackraste park. Hög tid att byta!
Inga kommentarer: