söndag, december 08, 2013

Mer till välfärden med sänkt skatt!

Vi kommer inte att höja skatten för "vanliga " människor, säger Magdalena Andersson. Blir någon  lugnad av detta? Vad menas med vanliga människor  hos socialdemokraterna?

När man intervjuar människor om skattesänkningen som ska ge sjuksköterskor, undersköterskor, lärare och olika grupper med lägre inkomster lite mer i plånboken, jämställer man lägre skatter med
mindre pengar till välfärden. Den skatt som sänks av alliansregeringen är ju den statliga skatten som läggs på  kommunalskatten  lönerna.

Faktum som aldrig framkommer är att skattesänkningarna har inneburit att det kommit in mer än dubbelt i skatteintäkter än vad skattesänkningen kostat. Fler i arbete och fler som vill betala skatt i Sverige har gett mer pengar till bl.a. infrastruktursatsningar och konjunkturstöd till kommuner och landsting.
Detta samtidigt som andra europiska länder har fått känna av den internationella krisen på ett dramatiskt vis.

Tror någon att socialdemokraternas skattehöjningar i Kalmar gett mer pengar till skola och omsorg?
Ja kortsiktigt, men här rinner  pengarna sen ut till luftslott  och härifrån flyttar många människor så fort de kan, och alltför få skattebetalare flyttar frivilligt hit. Varför ska de betala mer i skatt när de kan bo i en annan kommun och få mer kvar i plånboken, resonerar man.
Det innebär då att Kalmar får in mindre intäkter till välfärden.

Detta samband vill inte socialdemokrater erkänna, för de har en helt annan agenda med höjda skatter.
Ju mer pengar politiker kan ta ifrån dem som jobbar, desto bättre kan de kontrolleras. Desto gladare blir de för lite subventioner, bidrag och lite "gratis" underhållning.
Först kortas alla ben så alla blir lika långa. Sen tilldelas de lite hjälpmedel som gör att de kan gå, om än begränsat.
Jag vill att människor ska ha både personlig frihet och gemensamt ansvar. Ingen ska dock behöva betala mer än hälften av sin lön i skatt. Så det finns mer att göra.

Det måste löna sig att studera och arbeta.Inga kommentarer: