torsdag, juni 12, 2014

Att ställa krav är att bry sig!

Det är förbluffande att höra Ibrahim Baylans inspel i politiken.

Redan när han yrvaket gav sig in i politiska debatten 2009 så undrade man om han var så okunnig som han verkade när han kom med förslag som regeringen faktiskt redan startat eller utredde. Men nu kan jag se att det är en strategi som socialdemokraterna utvecklar allt mer.

Igår hörde jag honom efterfråga ett kunskapslyft och fler speciallärare. Under hans tid som skolminister lade han ner speciallärarutbildningen, för man skulle inte peka ut elever som hade det svårt. Alliansregeringen har infört både lärarlyft och speciallärarutbildning men Baylan låtsas helt okunnig om detta!

Vad gäller kunskapslyft så anklagades ju Jan Björklund och Folkpartiet av vänsterflygeln, dit sossarna hör, för att vara ”hårda” och ”krävande” . Det var när vi ville skydda eleverna från det skolkaos som fortfarande råder i en del kommuner. Vi efterfrågade arbetsro i skolan och fokus på kunskapsmålen. Precis de eleverna som sossarna har svikit med sin politik , har våra reformer bidragit till att stödja. Att ställa krav är att bry sig, och Alliansregeringen har satsat många miljarder på långsiktiga reformer i skolan för att både lärare och elever ska få ett kunskapslyft. Den satsningen var inte sossarna i närheten av.

Nu ska socialdemokraterna prova den akrobatik det innebär att införa mer av Folkpartiets skolpolitik som sin egen samtidigt, som man kritiserar de redan införda reformerna!
Här i Kalmar byter man namn på regeringens reformer och inför dem som sina egna, fast med pengar från staten. Baylan ångar ju på helt ohämmat som om han levde i ett eget universum.

Om det är strategiskt spelad okunnighet eller verklig okunnighet lär vi aldrig få veta, men de avtryck  han lämnade i skolpolitiken kan kanske ge en liten ledtråd.

 

Inga kommentarer: