torsdag, juni 19, 2014

Glad midsommar!

Folkpartiet lade för drygt  två år sedan ett förslag om  :  - att utlysa en tävling bland Kalmar kommuns invånare att ge förslag på och designa alternativa väghinder/betongsuggor som har anknytning till kommunens historia och profil.  

Yttrandet från serviceförvaltningen var positivt, men några pengar fanns inte vid tillfället. Diskussionens vågor har gått höga.

Kalmar är en turiststad och det vore den naturligaste sak i världen att försköna stadens väghinder. Blev det något beslut 2013 . Blev det i går? Icke. Kanske inte så konstigt att majoritetens satsningar som ”alltid är på gång” tar tid, när beslut en betongsugga kan kompliceras på detta sätt.  Tid är pengar och här rinner pengarna, som kunde gått till suggor, bort i beredningstid och sammanträden.
Majoriteten i Kalmar brukar köra över övriga partier utan större tanke eller motivering när det gäller hundramiljonersprojekt. 

Vi vill det långsiktiga och hållbara.
Det här speglar lite vad Folkpartiet tycker att kommunen ska göra och som ligger i linje med ”årets stadskärna”. Men här verkar ångesten hos majoriteten slå till.  Helt plötsligt finns två alternativ och då måste man argumentera inför medborgarna om varför man valt det ena förslaget och inte det andra. Vi vill göra det långsiktiga som gör nytta och förskönar året om. Socialdemokraternas alternativ är att bygga en tillfällig damm och tillfällig grönska på stortorget. Den är säkert jättesöt men tidigare har kommunen inte fått ändra någonting på torget med hänvisning till statens konstråd. Valår.
Nu ska vi vara positiva och inte störa väljarna med någon öppen diskussion om alternativen!
Alla spelar med?

Kommunen ska väl inte heller förstöra midsommarhelgen med ett beslut som kan leda till en upprörd diskussion redan vid sillen och jordgubbstårtan. Men innan tårtan ska jag både dansa små grodorna  och ljuga för de små barnen om hur gubbarna och gummorna gör "var de sitter och var de står" och att vi både manglar och hänger tvätt.

Inga kommentarer: