måndag, juli 28, 2014

Vet inte vilken politik de står för.


Mona Sahlin S, intervjuades i programmet medierna angående hur hon beskrevs av främst tidningen Expressen inför förra valet. Då som nu letar media upp en skadad i flocken och jagar den. Man kanske t.o.m. är den som sätter första hugget.

Men Mona Sahlin var också väldigt tydlig med att det var när hon tvingades ta med Vänsterpartiet i regeringsalternativet som väljarna flydde. Då är det inte svårt att förstå att Stefan Lövfen vägrar att diskutera vem han ska regera med om han skulle vinna och vilket politiskt innehåll en röd,grön,rosa majoritet skulle innebära. Nu blir det säkert alliansen som vinner, så det slipper vi få veta.

Intressant är att bland de som sympatiserar med med de rödgröna uppgav bara hälften att de vet hur en S- ledd regering kommer att bedriva sin politik. Nu har partiet (även lokalt)  deklarerat att de bara sk prata framtid. Det är lättare att tala om det som inte kan granskas ännu.Det enda vi vet är att det som hittills kommer att kosta pengar, mycket skattepengar som inte finns.

Men om de faktiskt börjar tala om faktiska förslag försvinner väljarna, så har det också varit tidigare.
Ja då får man tala om en önskelista som inte är finansierad och hoppas att väljarna går på det.

Märkligt nog så får man helt ogranskad att "prata framtid".
Men med den måluppfyllelse som socialdemokraterna visat i Kalmar borde ganska många  snart förstå att det de inte alls har förmågan att genomföra det de vill, eller säger att de vill.

Ja, nu var jag ju lite orättvis.
När det gäller evenemangsverksamhet genomför de allt och här sprutar det skattepengar som aldrig förr. Där har verkligen socialdemokraterna hållit vad de lovat. Men pengarna tas från skolan och omsorgen, trots alla påstådda satsningar på skolan.
Så den som vill ha mer pengar till skolan får välja Folkpartiet. Vi är det parti som satsat allra mest på skolan.

Men gratisunderhållning kan användas för många syften.
 Thailands regering  beordrar just nu fram mer lycka med just gratisunderhållning. De genomför nu ett antal evenemang och festivaler för att vinna över folket innan de bestämmer om nästa val .
Gratis gatuunderhållning och glada leenden ska ge regeringen stöd i nästa val, som ser ut att dröja.
De vill att folk först ska glömma eller överse med alla fängslade oppositionella,  censur och kontroll av twitter och Facebook.
Gratis är gott- men kan fastna i halsen.Inga kommentarer: