torsdag, september 18, 2014

Fackbossen lyser igenom.

 Löfven anser sig kunna bilda en regering.
Ska den 26 september rapportera sina förutsättningar för talmannen.

Vi befinner oss i ett komplicerat parlamentariskt läge. Blockpolitiken har spelat ut sin roll.
Sverige står inför stora utmaningar. Det är Stefan Löfvens ord idag.
Detta var Allianspartiers ord  före valet innan valet. Allianspartierna varnade även för detta parlamentariska läge, men S var trosviss om att övriga partier skulle kasta sig fram för att hjälpa S, MP och V att genomdriva en direkt tillväxtfientlig politik. Men svenska folket valde och S och MP kan tillsammans med V lägga en budget. Nu vill han att andra ska reda upp den härva han försatt landet i. Fackbossen lyser nu igenom, men det är nu dags att du tar ditt ansvar Stefan Löfven.

Hur har socialdemokraterna under de gångna fyra visat prov på vilja att ta ansvar? Man har tillsammans med övriga partier förskjutit praxis i budgethanteringen. Det är en överenskommelse som Alliansens partier respekterat i opposition.

Men SD är, oavsett vad man tycker om det, de stora vinnarna.

Vänstern, som anser sig vara ett lite mera demokratiskt parti, vill ändå inte att SD ska ha den vice talmanspost som ska gå till tredje största parti. Ska man ändra regler ska det göras med en beslutsprocess under mandatperioden. Att V själv vill ändra regler som inte passar säger något  om Vänstern, ett parti som faktiskt inte heller har ett ursprung att vara stolta över.
Ska V få ändra de urgamla reglerna för att vi inte gillar folkets val? Nej det tycker inte jag.

Av samma skäl tyckte Folkpartiet här i Kalmar att det vore en konstig ordning om de politiska partierna självsvåldigt skulle stänga ute andra partier, som vi inte gillar, ifrån skolorna. Det är väldigt lätt att ta makten i alldeles egna händer när man redan har den. Det har vi alldeles för mycket av redan här.

Nej vi ska istället jaga fram trollen i det ljus de inte tål och bekämpa dem där, tror jag.

Inga kommentarer: