tisdag, februari 24, 2015

VAR ÄR FN?

Nu är det vår i Kalmar och ingen kan ändra på det, inte ens om kung Bore kommer på besök blir det vinter igen!
Sådana tankar får man pigga upp sig själv med för att inte bli helt vanmäktig.

För det suger att se hur banditer och mördarband dödar och kidnappar, och sen har mage att skylla på att de gör det för en högre makt! Hur ska vi få ungdomar att fatta hur utnyttjade de blir av människor som inte själva vill skita ner sina händer, men lockar våra barn att offra sina liv för ”en högre sak”.Tänk om bara den där högre makten kunde befalla att alla fångar skulle  släppas och få resa hem till sina familjer.

I Europa lurar Ryssland skjortan av oss allihop och man fattar inte var FN håller hus. Det var FN som MP och V tyckte kunde ersätta vårt Europasamarbete. En del framhöll FN som ett demokratiskt exempel i förhållande till EG numera EU. Var finns FN nu??? Borde inte FN- soldater vakta Ukrainas gräns så att främmande makt stoppas att föra in nya vapen.

I Europavalet vann både höger och vänsterextremister som vill motarbeta att samarbetet fördjupas inom unionen och i Grekland kunde man vinna valet på att anklaga de länder inom EU som just nu föder och håller landet under armarna. Bara för att landets tidigare oansvariga ministrar inte skött ekonomin just i Grekland.

Till råga på allt gjorde Sveriges, Nederländernas och Storbritanniens finansministrar tummen ner för  att kommissionen skulle beviljas ansvarsfrihet för budgeten 2013.

För många EU-parlamentariker är frihandelsavtalet den största politiska frågan under mandatperioden eftersom  EU-parlamentet har vetorätt. Här finns åter motståndet på yttersta höger och vänsterkanten och Greklands nya regering har lovat att motarbeta ett frihandelsavtal. Cecilia Malmström som är Sveriges kommissionär, ansvarar för denna fråga som kan avgöra framtiden för jobben och ekonomiska utvecklingen i övriga Europa.
Det är nu vi ska ta ansvar för Europas framtid som fredsunion, och vi gör som EU-s grundare.
Vi använder handeln som ett av de allra viktigaste verktygen för fred i Europa!

 

Inga kommentarer: