onsdag, november 28, 2018

I ljuset spricker trollen

Sverige har inte råd med fyra år till med socialistisk ledning. Sverige behöver en ekonomisk reformpolitik. Sverige behöver en handlingskraftig politisk ledning. Sverige behöver därför en Alliansledd regering.

Socialdemokraterna kan utan vidare göra både en vänstersväng och en högersväng. Det har vi sett sedan 2014. S är ett maktparti som gör allt för att få regera, men är bara experter på en enda sak.

Socialdemokraterna är experter på att prata och att utreda. De kommer  att förhala och utreda  liberala förslag i fyra år. Det känns lite som att DÖ.

Centern och Liberalerna kan inte jämföras.
Liberalerna är ett klassiskt liberalt parti med långa rötter medan Centern fram till på 90-talet var ett intresseparti. Deras slogan i kampanjen till EG- medlemskapet var budskapet ”NJA TILL EG”. Väldigt många centerpartister var helt emot ett medlemskap, och Liberalerna kämpade för ett medlemskap. Jag fick möta många nationalistiska  centerpartister i debatter inför omröstningen till europasamarbetet.

Deras första ledamot i Europaparlamentet  var ordförande i deras EU-kritiska nätverk i kampanjen MOT ett medlemskap.

Jag minns att man i den liberala gruppen var van vid ständiga nej från honom och ibland blev ibland helt ställda när han röstade med den liberala gruppen i parlamentet. Efter honom kom mer EU-tillvända parlamentariker för centerpartiet.
Jag tror det hade stor betydelse för Centerns omvändning till liberalt parti berodde på att de ingick i den liberala gruppen.

Vi liberaler har rötter långt tillbaka i liberalismen, och är individualister.
Vi har oftast hög integritet och gör individuella ställningstaganden när nya problem uppstår. Det är så klart lättare att leda ett parti där en pekar och övriga följer efter, men så funkar inte ett liberalt parti.

Vi lever i en ny tid, och kanske är det så att populisterna ska tvingas fram till ställningstagande. Jag tror att trollen spricker i ljuset.

Inga kommentarer: