lördag, januari 12, 2019

Nu, efter valet, är pengarna slut?

Kalmar är en kuststad, där varje människa måste ha goda kunskaper i simning.
Det finns långa köer till simskolorna och stora behov för alla barn att inte bara simma, utan också att få vattenvana.

Före valet beskrivs stora satsningar på simhall, ishall, och övriga arenor för lagsporter och friidrott. ” Vi har en ekonomi som vi känner oss trygga med” sa man då.

 

Idag, efter valet,  säger kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Johan Persson, S:  ”om det är något som kan göra mig sömnlös är hur vi ska klara alla investeringar”.

Det som flyttas på framtiden i Kalmar är de verksamheter som inte har starka lobbyister men det som borde prioriteras är absolut en ny simhall eftersom den gamla har passerat bäst föredatum för flera år sedan.

Brandkårsutryckningar för renoveringar och täta säkerhetsbesiktningar är inte gratis, men typiskt för socialdemokratiskt styre, är de kostnaderna nedtonade.
Lika typiskt är att bortförklaringarna kommer nu efter valet. Nu finns inga pengar.

Nu skjuts bygget av ny simhall åter på framtiden. Låt oss gissa att presentationen av byggstart kommer 2021 ett år innan nästa val.

Det var precis den här bad verksamheten och flera andra invändningar vi liberaler hade som motargument då socialdemokraterna lade upp 244 miljoner och köpte loss fotbollsarenan och befriade KFF från stora kostnader.
Ett nollsummespel i socialdemokratisk tappning.

Badverksamhet är dock en kommunal basverksamhet som inte ger socialdemokraterna många tillfällen att glänsa. De mest behövande får då  stå tillbaka liksom i landet under de gångna regeringsåren med socialdemokratiskt styre.

Är någon förvånad att jag inte tror att S och Mp  i fyra nya år, kan genomföra en liberal utveckling trots många ”förhandlingspunkter” och medföljande löften?

Inga kommentarer: