onsdag, februari 06, 2019

Nya populisterna

Socialdemokraterna är suveräna på att begrava svåra frågor i utredningar. Nu har S dessutom startat en förening i föreningen som ska stå för den socialistiska marknadsföringen medan liberala förslag ligger i utredning. Nya populisterna? Ja, men de kallar sig Reformisterna.
Dessa reformister har snabbt fångat frågor från fack, pensionärer, hyresgästförening och alla andra rörelser som Vänsterpartiet  nu i sin relativa ensamhet närmat sig.

Hade det inte skorrat så falskt, kunde  man förundras  åt hur  socialdemokraternas elit nu unisont bedyrar att de verkligen ska hedra avtalet med Centern och Liberalerna.
Klart att de  vill bevisa att de kan vara ett parti som inte äter upp de som samarbetar med dem.
Men hur tyglar S övriga väljare?
 
Ja, de startar en förening inom föreningen, kallad Reformisterna, som får föra in de förslag i avtalen, som inte S-eliten själva kan störa januariavtalet med. De låtsas som om detta är en fristående gruppering som bara vill starta en ”idédiskussion”. Detta verkar vara en mycket väl planlagd strategi för att fånga in alla som nu riskerar att springa till Vänstern. Reformisterna  kan  nu också vara socialdemokraternas våta finger i luften, som de inte själva kan använda när de nu ska visa hur duktiga de är på att följa januariavtalet. Eller utreda januariavtalet. Är jag skeptisk?

Men Reformisterna  nöjer sig inte med vänsterpopulism, utan några förslag liknar till förvillelse de förslag som många andra populistiska partier i Europa gått till val på, och som riskerar att föra deras länder till konkursens brant.   

Idag fick vi ytterligare en bekräftelse på hur fantastiskt skickliga S är på att utreda .
Utredningen från branden sommaren 2018 presenterades med ungefär samma kritik som  efter storbranden 2014. 26 rapporter och olika utredningar efter den branden, måste ju göra det helt omöjligt att få någon tid över till åtgärder.  
Den sista utredningen hade inte ens presenterats  när denna nya storbrand startade nästan fyra år senare.

Inga kommentarer: