söndag, maj 12, 2019

De röstar för vad?

Det är många EU kritiska politiker som skyller Storbritanniens valhänthet i processen om Storbritanniens utträde, på EU.
Men varken Tory eller Labour har kunnat definiera vad de egentligen vill ha i stället, varken före folkomröstningen för snart tre år sedan, under förhandlingstiden, eller under Storbritanniens egna förhandlingar. Ingen är överens, ens inom partierna.

Nu har de begärt ytterligare respit och ny deadline är oktober 2019. Om det blir så måste de välja ledamöter till Europaparlamentet och det innebär att EU får dras med nya formalia och nya omständigheter, när britterna någon gång lämnar EU.

Det innebär att EU:s viktiga arbete med fördjupning och reformering får vänta. Det innebär att alla ” EU medborgare” som arbetar i Storbritannien och alla britter som jobbar i EU har nya ovissa förutsättningar, även om de kan arbeta kvar en bestämd tid.

Det är ju helt skruvat att det nystartade The Brexit Party troligen kommer att ta hem en storseger, och vad kan de göra med sina röster? De har ju ingen omröstning om Brexit i parlamentet. Det kanske blir med dem som med övriga EU-kritiska partier.  

Kanske makten i EU hägrar så pass att även Brexitpartiet gör sitt för att förhala det utträde som de säger sig vilja skynda på.

2 juli ska britterna rösta igen i sitt eget parlament (tror jag)?. Inga viktiga beslut sker i EU under nyvalda parlamentets sommar (tror jag). Om de kommer fram till att lämna EU, behöver alltså ingen inta sin plats, men kommer detta att infrias? Långsiktiga beslut, kan jag inte tänka mig att de får vara med och besluta. Mycket skrik för lite ull!

Och ovisst är bara förnamnet.
Man får ju ändå beundra deras valmyndigheter som på rekordtid levererar många miljoner poströster och kanske mer än 40 miljoner röstkort.

Inga kommentarer: