torsdag, augusti 15, 2019

Möjligheternas land

Nyamko Sabuni är själv exemplet på den politik hon vill förmedla. Men hon gör det med sina egna ord, som nu granskas och analyseras. Många efterfrågar politiker som talar så folk förstår, men den som gör det blir gärna misstänkliggjord av den så kallade politiska eliten. Men de flesta medlemmar och liberala sympatisörer förstår.
Nu formar Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni partiets ledning.

Juno Blom har varit nationell samordnare mot hedersrelaterat våld och förtryck. Hon ville påverka mera och valde Liberalerna och beskrevs som en rebell när hon blev vald till riksdagen. Hon har arbetat utanför politiken och det är en god plattform när hon nu direkt valdes till partisekreterare av Nyamko.

Johan Pehrson riksdagsledamot med flera uppdrag under tidigare ledning, blev lite av rebell när han utmanade tidigare partiledning och ansåg att proportionalitet rimligen kan väga in vid fördelning av poster i utskotten. Han utmanade också Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni om partiledarrollen, och vann många sympatier under medlemmarnas utfrågningar.
Han var tydligt emot stödet till S, efter valet, men blev ekonomisk talesperson efter Mats Persson som avgick som ekonomisk talesperson i protest mot samarbetet med S. Vi behöver människor i partiet som också står upp för sin åsikt.
För nu har Johan Pehrson blivit gruppledare och Mats Persson blivit ekonomisk talesperson i Liberalernas nya ledning, vilket visar att Nyamko Sabuni inte räds personer som vill stå på egna ben och protestera om det behövs. I synen på januariavtalet är de dock överens. Det är redan ingånget avtal och ska hållas om övriga parter uppfyller sin del.

I höstens budget ska välfärden och rättstryggheten värnas. När inte bara svenska invånare utan också våra närmaste grannländer börjar varna för kriminaliteten här i Sverige måste man höja blicken lite och se hela bilden.

S talar om hur mycket mer personal polisen ska få, men ingen, inte ens polisen, tror att det hinner blir så med nuvarande rekrytering.

När försvarsberedningen presenterar ett förslag på åtgärder som är alla bedömer är nödvändiga, vill inte S helt plötsligt vika pengar för dessa åtgärder.
Riskerar att gå samma väg som polisen. För lite och för sent.

LSS är en annan viktig trygghetsfråga som i flera år fastnat i utredningsträsket.
Visst kan man bli skeptisk till S handlingsförmåga.
Därför är det bra att Liberalerna nu har ett samordningskansli på plats som kanske kan rädda det januariavtal som annars lätt hamnar i ”utredningskansliet”.

Inga kommentarer: