söndag, oktober 20, 2019

En stund i solen

Rom gör mig inte besviken och som turist kan man njuta varje sekund. Vackra byggnader, underbara upplevelser och bästa maten! Att få låna solvärmen några dagar i oktober är underbart.

Men Italien är inte enbart en idyll. Fler människor där blir allt äldre medan antalet födda är alldeles för lågt för att försörja alla. Vilken kvinna vill, kanske efter lång utbildning, stanna hemma och själv sköta barnen och släktens äldre när det inte finns någon omsorg att räkna med.

Det finns en idyllisk bild av att äldre har det jättebra, men en stor undersökning på nittiotalet visade att äldre är uppskattade och får vara med så länge de kan göra nytta i hushållet eller familjeföretaget. Därefter känner de sig ofta ensamma.
Italien försöker, till skillnad från Sverige, att få arbetsföra personer i pension tidigare för att de unga ska få jobben. Det är omdiskuterat om det verkligen blir den effekten av en tidig pensionering.
Ungdomsarbetslösheten i Italien är skyhög och trots bra utbildning är det svårt att få arbete för den som inte har rätta kontakter. Nackdelen med vänskapskorruption, är också att det inte säkert är den bästa som får jobbet. Därför är det viktigt att alltid låta människor få sitt jobb i öppen konkurrens.
Det stimulerar människor att utbilda sig och föra utvecklingen framåt. Det måste ju också vara roligare att få ett jobb på det sättet.

Till råga på allt ska Italien nu införa någon slags medborgarlön som de inte ens har råd med. Men det finns ju även politiker i Sverige som frestas att lånarför att vinna valen. Notan skickas till framtida ungdomar att betala.
Att bygga i Rom är liksom i Kalmar en riktig utmaning. Att bygga en tunnelbana tar sin tid. I Rom är man mitt i historien, i Kalmar kan man gräva efter den och det är fantastiskt.
Jag tror att de turister som kommer till Kalmar och Öland också bara ser det alla bästa av regionen. Och vi har en fantastisk stad och region som förtjänar det bästa!  Det är säkert bara nördarna som bryr sig om resten.

3 kommentarer:

karlsson Mehterzail sa...

DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK...

REMY.CREDIT sa...

behöver du ett lån? Maila oss remy.credit111@gmail.com
Maila oss remy.credit111@gmail.com
Hej Hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 - 12timmarna nu utan stress eller fördröjning REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag ger vi ut lån på 2% ränta maila oss nu för dina brådskande lån
Maila oss vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com} whatsapp: +46769618757
Maila oss remy.credit111@gmail.com
Vi har ett lån till dig
REMY.INC

Anna-Lena sa...

VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
Personliga lån (säkra och osäkra)
Företagslån (säkra och osäkra)
Konsolideringslån och många fler.
Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
Vi har ett lån till dig