söndag, juni 07, 2009

3 mandat till Folkpartiet liberalerna!

Marit har gjort det igen! 13,6 % till FP och ett mandat till, är med all säkerhet en Mariteffekt, men också ett erkännande till det positiva EU-engagemanget. Folkpartiet har stått rakt med tydlig kurs i EU-frågorna, och det har gett utdelning. Det har gjort det lätt för oss i valarbetet, att vi har hållit fast vid samma linje i europapolitiken. Vi har ju också haft duktiga lokala valarbetare i partiet, med vår egen kandidat Björn Brändewall i spetsen.

Vi hade i kväll gemensam valvaka i alliansen och det är viktigt, vilket också Jan Björklund framhöll, att alla i alliansen behöll sina mandat och att alliansen tillsammans blev större än socialisterna.
Detta ger verkligen mersmak inför valet nästa år!
I kvällens resultat hade socialdemokraterna i Kalmar kommun minskat, för att inte tala om vänstern, som rasat.
Piratpartiet är kometen denna gång och det är en viktig väckarklocka. I nästa val kommer detta parti att granskas på samma vis som junilistan nu gjort med känt resultat.

Nu får vi lov att känna efter hur trötta vi faktiskt är, men bara en stund, för i morgon (eller idag) är det en ny dag och då är det sammanträde i kommunstyrelse. Då är det inledning på budgetdebatten som vi fortsätter nästa måndag i kommunfullmäktige. Men 13,6 och ett bättre valdeltagande än förra valet tror jag man kan sova gott med.

Inga kommentarer: