onsdag, juni 17, 2009

Inrätta en kriskommission, Sahlin!

Inte undra på att tonläget är så högt hos socialdemokraterna både på lokal nivå och på riksnivå!
De är ju desperata, och med all rätt!
Det kan verkligen svänga fort i politiken och vi har nog med att värja oss från alla hugg i ryggen från Östrans ledarsida. Man ska verkligen ta det de skriver där med en hel skopa salt!
Är det också desperation, eller order uppifrån?

DN idag:

”Socialdemokraternas utveckling är häpnadsväckande och en tydlig signal på ett parti i djup kris i storstäderna. Medlemmar och förtroendevalda vakna upp och sluta hoppas på att en dramatiskt sämre arbetsmarknad automatiskt skall ge partiet valsegern 2010”. Det skriver HANS DAHLGREN, tidigare chef för socialdemokraternas politiska stöd i riksdagen.

Nej, jag tror inte att svenska folket skulle börja ropa efter socialdemokraterna även om krisen blev djupare.
Däremot kan ju dåliga opinionssiffror sätta fart på Hyresgästförening, LO och alla andra förtäckta stödorganisationer och de är många.
Inte för att de bryr sig om arbetarna, men de är ju väldigt måna om att behålla sina egna möjligheter att styra människors liv. Det är ju något de har väldigt mycket gemensamt med socialisterna.

Både socialdemokrater och liberaler slogs en gång i tiden för det egna ägandet, bostadsrätten bl.a.Liberaler slogs en gång för den svenska modellen där arbetsgivare och arbetstagare enades om tagen.Tyvärr har socialisterna gjort politik av den egenmakten och vill nu istället förhindra människors egenmakt i samma institutioner. Nu

Vi liberaler tycker fortfarande det är bra att människor är självständiga och organiserar sig om de vill och skaffar sig eget inflytande. Vi är dock noga med att som parti stå fria från beroende av intresseorganisationer.

Inga kommentarer: