onsdag, juni 10, 2009

sjung om studentens lyckliga dar....

Socialförvaltningen planerar ett boende för 6 personer vid Dokumentvägen i Smedby.
Detta behov av boende är ju inget nytt påkommet behov, men trots att kommunen säger sig vilja ha en dialog med medborgarna, finns här mycket att förbättra. Inte ens vi politiker är informerade.

Nu, efter klagomål från boende kommer det en inbjudan till information och vad väljer man för dagar?
Fredag kl. 18 00 Högalids Folkhögskola för de boende i Smedby. Jag hoppas verkligen att det kommer många trots att man valt en fredag med kort varsel.
Måndag kl. 18 00 är sakägarna inbjudna och det är ganska ofta som det är sådana möten samtidigt som fullmäktige har sammanträden. Och så undrar besökarna , med rätta, varför det inte kommer några kommunpolitiker. Dessutom vet vi sällan om dessa möten, trots att vi bett om att få information när det är möten för allmänheten.

För om vi kan så är det värdefullt att någon från det egna partiet kan vara med och lyssna in vilken information som ges och vilka frågor som diskuteras. Vi är ju allmänhetens öra och mun när besluten ska fattas.

Här utanför hör jag nu studenterna sjunger när de nu går mot en oviss men i de flesta fall underbar framtid som vuxna medborgare. Men några har redan känt på utanförskapet och känner sig denna dag dubbelt utanför.
Det är dessa barn vi ska hjälpa tidigt i grundskolan. Samtidigt som vi ska uppmuntra begåvade barn! Alla måste få växa utifrån sina förutsättningar. Men det är barn i behov av extra stöd som behöver få del av skattepengarna, när ekonomin i kommunen är svag. Ingen ska behöva hamna i ett boende med andra som ingen vill ha till granne.

Är beroende en sjukdom? Vad gör vi med andra sjuka människor oavsett om det är en till synes obotlig sjukdom eller ej? Jag vet för jag är sjuksköterska. Vad är målet med förflyttningen? Jag har inte sett något bakgrundsmaterial eller utvärdering av befintlig verksamhet ännu, men jag hoppas att det klarnar på fredag.


.

Inga kommentarer: