tisdag, juni 23, 2009

Underbart är kort!

Så fort midsommarfirandet är över! Man längtar och ser fram emot det och alla har sitt beting inför midsommar afton. Årets firande var inget undantag och vi flyttade bord undan regnvädret som så många gånger förr.

Det är nästan ett normaltillstånd att flytta bord, liksom att invänta regnuppehållet innan vi kan gå till dansen och lekarna. Finns det något mera traditionsbundet än dansen kring midsommarstången? För en nysvensk måste detta spektakel te sig helt obegripligt. Små grodorna är ju helt omöjligt att beskriva eller förklara.

Några midsommarfirare vid dansen träffar man bara denna enda gång om året och efter många år har nya generationer tillkommit. Nya små barn som år efter år bjuds in till denna rit och sen tar den lika självklar som vi.
"Så göra vi när vi tvättar våra kläder" är ju rena förfalskningen av verkligheten, som vi år efter år tvingar på våra stackars barn. Verkligen upprörande, och ett hittills orört område för forskare och barnombudsmän!
Regnet uteblev under hela dansen och både unga och gamla blir lika vilda när lekarna börjar.
Här får föräldrarna släppa loss totalt och barnen lär sig normer som bara gäller denna enda dag på året. Vi avslutade som vanligt med långdans och raketen och vem skulle våga ändra på det?

Nu är den härliga midsommahelgen över, men en fest var kvar.
I går träffades Alliansen i kommunen i Ragnabo och knöt ihop säcken efter intensiva budgetveckor. Det var kul att träffas utan dagordning. Liksom i budgetarbetet hade alla bidragit med sin del och festen blev väldigt lyckad! Vi hade till skillnad från midsommarafton, en välvillig sol som lyste från en klarblå himmel. Kanske en ny tradition har inletts?

Men vardagen tränger sig på och det finns många frågor som måste besvaras....
Medborgare som ställer helt berättigade frågor om beslutsunderlag m.m. Några samråd ska också besvaras under sommaren, men utan sammanträden och övriga handlingar att läsa, kommer jag att fram till augusti, nästan bara läsa lättlästa böcker på min fritid. Det blir säkerligen inte heller så många blogginlägg heller.

Jag svarar dock alltid på mina mail även om det kanske blir med någon dags fördröjning.

Inga kommentarer: