fredag, augusti 14, 2009

Rätt ska vara rätt!

En positiv nyhet i veckan var ändå att utfallet av skatteverkets prognos för 2008 var mera positiv än beräknat. Den visar en ökning av skatteunderlaget med 5,2 % år 2008 !

I debatten har vänstermajoriteten gärna uttalat sig i termer av minskning av skatteunderlaget, men denna myt kan nu avfärdas för gott. Jag har med en dåres envishet försökt att nyansera det hela med att alla dystra prognoser visat en minskning av ökningen, vilket är en väsentlig skillnad.
Vi ska också komma ihåg att åren dessförinnan gjorde kommunerna ( de som skött sig alltså) miljardöverskott på skatteintäkter över förväntan!


Sen har jag fått bekräftat att i utlänningslagen görs i alla fall ingen skillnad på kön, så här måste fotbollsentusiasterna genom sina olika föreningar och institutioner kunna förändra!
Däremot måste idrottsklubbarna visst kunna garantera anställningskontrakt, bostad och en lön om minst 14 300 kr/mån före skatt.
Kanske såg man en chans att få en favör från kommunen, och utvecklingsenheten verkar ju ha en å av pengar att ösa ur. Hade det inte kommit in ett argt brev till kommunen så hade vi väl inte ens haft vetskap om att vänstermajoriteten på allvar tagit in fotbollen under projektverksamheten. Inte så konstigt att jag vill hinka in lite pengar därifrån till förskolan och skolan också, eller hur?

Inga kommentarer: