måndag, augusti 03, 2009

Vi ska stå fria!

På morgonnyheterna diskuterades risken för att sammanträden flyttas till bastun av rädsla för att bli avlyssnade och bandade. Även det är prövat, men då för att slippa de kvinnor som bara kommer med en massa obekväma inlägg. i Kalmar är det ganska många ärenden som avgörs utanför sammanträdesrummen, så här är i Kalmar är det steget redan taget .

Här har vi alla ett ansvar och jag hoppas verkligen att förtroendet kan upprätthållas utan dolda mikrofoner och och mobiler.
Men då gäller det att den som påstått något också står för sitt ord när diskussionen flyttar ut utanför sammanträdesrummet.

Många vill nu hellre diskutera själva ljudupptagningen istället för sakfrågan.
Är det viktigt att alla invånare i Sverige är lika inför lagen? Har någon fler röster än andra? Ska någon medborgare som spenderar mera pengar i staden också ges ett lite större inflytande? Och få lite mera utrymme? Något ska man väl ha för att man satsar...resonerar man.

Vi liberaler har sådana rötter i rösträttsrörelsen där vi kämpat för att hög och låg ska ha lika antal röster.
Om någon mellan valen ges ett större utrymme är det viktigt att alla använder sin unika röst att i valet flytta på den regimen. Annars kan demokratin vara i fara!
Jag tror också därför det är viktigt att vi partier står fria från olika lojalitetsband och håller oss oberoende av sponsorer i olika intresseorganisationer.

Inga kommentarer: