måndag, april 25, 2011

Bra rutet av europarådet!

Än en gång blir Sverige kritiserat av Europarådet för att partierna inte redovisar sian ekonomiska bidrag. Folkpartiet liberalerna delar Europarådets inställning men det har vi inte märkt så mycket av tyvärr.Nu hoppas jag att de länder som säger sig stå för öppenhet och insyn också visar det i handling. Sverige är nu i helt fel sällskap och rena ryggmärgsreflexen borde få Folkpartiets riksdagsmän att reagera och driva på regeringen att ställa sig på Europarådets sida. Vi får aldrig tumma på öppenheten!

Nu finns dessutom en majoritet för förslaget om socialdemokraternas omsvängning förra perioden inte bara var ett uttryck för ren populism när de kunde stå på läktaren och ropa utan att delta i avgörande beslut.

Hörde i ett TV-inslag från en myndighetsperson som var verkligen oroande om att Sverige inte var i farozonen för korruption. Andra uttryckte oro för Sveriges naivitet i frågan. Vänskapskorruption är också korruption när den ger fördelar för de inblandade och den ska vi vakta noga på även i Kalmar! Alla som inte medvetet arbetar med frågan är i farozonen. Oberoende av regeringar har vi alltför länge stått i skamvrån för denna fråga. Vi vill inte skämmas längre!

Inga kommentarer: