fredag, januari 13, 2012

Tack Göran Persson!

I går tog Göran Persson, tidigare S-ledare, bladet från munnen och sa det som Folkpartiet ensamt har fåt ge röst för, nämligen att Sverige måste vara med och påverka europakten.Det är inte detsamma som att byta valuta, som socialisterna ihärdigt försöker göra det till, även om vi liberaler inte är så skräckslagna inför det scenariet.

Finland har klarat sin euroanslutning på ett bra sätt, medan Britterna aldrig riktigt har tagit steget in i EU ens. Storbrittanien har ju en helt annan utgångspunkt än ett litet exportberoende land som Sverige. Att det ändå gått så bra för Sverige hittills, visar hur viktig den egna ekonomiska politiken är.

Idag fick vi sysselsättningssiffrorna för Sverige och Kalmar och det visar att vi trots krisen lyfter långsamt. Hur många arbetstillfällen vi får i Kalmar är direkt avhängigt hur vi gemensamt kan få hela Europa på fötter igen.
Går det bra för hela Sverige får vi också mera till välfärden i Kalmar. Allt hänger ihop!

Glöm inte att EU är ett fredsprojekt och bygger på att vi talar med varandra istället för att slå ihjäl varandra när det är kris! I krigshärjade länder byggs ingen välfärd så den som värnar freden sluter nu upp och hjälps åt.
Göran Persson har tydligen den djupa insikten, men fråga är om Håkan Juholt har någon sådan insikt om Europaprojektet?

Han verkar ha fullt upp att göra med att misstänkliggöra alla som nu bekräftar att det inte var en miss från tjänstemännen utan ett krav från honom själv att ta bort höjningen i taket för arbetslöshetsförsäkringen.Kostnad två miljarder. Juholt och vapendragaren Waidelich, som är helt beroende av att Juholt sitter kvar, slår ifrån sig. Mot vem? Jo mot sina egna.

Medan Håkan Juholt reder ut vem som ljugit ska vi liberaler skänka Göran Persson ett stort tack för att han grep in i den viktiga politiska debatten.Någon måste ju sköta politiken när socialdemokraterna har annat för sig.

Inga kommentarer: