söndag, oktober 21, 2012

Kosmetika designad JP.Just hemkommen från en härlig kortsemester i Rom! Det är fantastiskt att i tre dagar få uppleva solen och värmen och bara semestra! Men vi startade snabbt återfärden till verkligheten, med en bilfärd i regn och dimma från Skavsta.

Går just igenom tidningsskörden under de senaste dagarna, och kan konstatera att LOV nu blev Johan Perssons avskedspresent till Malin Pettersson. Det var ju ganska riskfritt eftersom denna refom nu blivit så etablerad att många människor kräver lagkrav på att få välja sin hemtjänst.
Hade inte kommunen infört LOV hade kommunen tvingats att betala tillbaka nästan en halv miljon av de pengar man fått för att utreda LOV i Kalmar. Det känns verkligen bra att FP är det parti som drivit kommunen framför sig  i denna fråga. Under en kort tid (för flera år sedan) hade vi t.o.m. Majoritet i omsorgsnämnden för vårt förslag att införa fritt val i hemtjänsten.

Ironman blev en succe för kalmarborna, men nu börjar jag känna igen tongångarna från när Socialdemokraterna byggde Salvestaden. " Kostnaderna måste bli höga i början för att det ska löna sig längre fram". Vid tiden för Salvestaden ville vi i FP satsa pengarna på Slottet i stället, men då kallades vi för bakåtsträvare. Salvetstaden kostade Kalmarborna mer än tjugo miljoner. Kalmar kommun lever fortfarande över sina tillgångar och normalt kommunalt underhåll är enormt eftersatt. Tyvärr fungerar kommunalt arrangerade evenemang för vuxna tydligen fortfarande bra som kosmetika för att dölja ett ekonomiskt förfall.

Riktigt orolig blir jag när jag ser att man kallar till ett extra kommunstyrelsemöte för att göra av med pengar från försäljningen av fastigheter. Extra kommunstyrelsesammanträden ska endast användas i nödlägen, men detta ärende borde kunna hanteras i vanlig ordning.
Är det så att pengarna ska bokföras utanför den kommunala ekonomin?

Ja, det känns som om man snabbt är tillbaka i verkligheten igen. Men nu kommer faktiskt en strålande sol fram här i Kalmar också! Och den får jag njuta av alldeles gratis!

Inga kommentarer: