fredag, november 29, 2013

Vi måste börja baka!

Nu ska det då äntligen bli fritt val i hemtjänsten efter en nästan tio år gammal motion från Folkpartiet.
Det enda resultatet av ett års "tillväxtsamarbete" mellan S, C och M blev just en Kalmarmodell för införande av Lagen Om Valfrihet. Var denna Kalmarmodell mer tillväxtinriktad? Nej,  tvärtom är den just nu en riktig hinderbana för företagen i Kalmar.
De värsta avarterna är borttagna nu, men hela förfrågningsunderlaget med 20 bilagor signalerar "hit men inte längre". Det ska upp för beslut på kommunstyrelsen på tisdag.

Nu är det C,V och S som står bakom denna "inbjudan" med armbågen och förfrågningsunderlaget  andas en tydlig eftergift till Vänstern och halva socialdemokratin som inte vill ha någon valfrihet.
Socialdemokraterna är inte kapabla att driva tillväxtfrågor eftersom de är så skeptiska till företagare som tjänar pengar.
De vill gärna ha många företag i statistiken men företagarna ska gå i partnerskap (eller ledband?) med kommunen för att räknas in i Gemenskapen.

Kommer att tänka på "tankar för dagen" som sändes i veckan, där en man klagade över alla dessa val som man tvingas göra. Är det någon som lyssnar på oss som inte vill välja, undrade han.
Jag kan bl.a. rekommendera Nordkorea, där är det garanterat valfritt.

Kalmarregionen  hade kunnat haft helt andra förutsättningar om länet bara  hade haft ett kraftfält att utgå ifrån.  Det är märkligt att en demokratiskt vald församling som regionförbundet har så otroligt svårt att diskutera denna fråga, för den låser tillväxten i hela vår region.
Det är bra att Västerviks kommunalråd nu sätter ner foten och vill fråga sina invånare om vart de vill höra.
De som är räddast om sina taburetter är ju landstingspolitikerna som sen en ganska kort tid , historiskt sett, byggt upp en egen sjukvårdsorganisation med Östergötland.
 Alla vet att varje region behöver ett starkt kraftcentrum, och det är därför jag vill att vi i en storregion ska ingå i Öresundsregionens kraftfält.

Men vi måste också ta något med oss från Kalmarregionen som attraherar en framtida partner och det kan vi bara skapa själva.
Då kan inte alla sitta i varsin ände och äta på en allt mindre kaka. Vi måste börja baka!
Vi behöver ett kraftcentrum som i verklig samverkan drar med sig alla andra kommuner i en positiv tillväxtspiral!
Kalmar är Kalmarsundsregionens residensstad som bör vara detta kraftcentrum.Inga kommentarer: