måndag, september 10, 2018

Dagen efter

Dagen efter

Efter valet och festen igår var Allianspartierna tydliga med sin vilja att fortsätta tillsammans, nu i en regering. Alliansen kom tillsammans till TV-studion, men var fanns socialdemokraterna och deras regeringsalternativ.

Inför valet 2014 dansade S samma dans som nu och flirtade med ett par allianspartier. Löfven satt i varenda TV-soffa och lovade att han skulle regera över blockgränsen. Allianspartierna har i varierande grad samarbetat i enstaka frågor, och det tar han, föga statsmannamässigt,  åt sig äran för.

Jag säger bara: inte fyra år till med Löfvens politik! Alliansen måste lösa det här även om det tar tid. Allianspartierna och de flesta kring partiledarna känner varandra och sen många år tillsammans. På det lokala planet känner vi också varandra väl.

 Brukar man inte gå tillsammans efter festen? Vänsterledaren kom dock själv och även  ledarna för MP kom ensamma till studion och efterfesten där. Löfven kom inte alls. En övertydlig signal att de efter fyra år verkar helt trötta på varandra.
Löfven lovar via Ygeman eftergifter för blocköverskridande piruetter, och verkar så smått desperat att rädda sig själv kvar vid makten. Jag förstår att ingen känner sig lockad.
 
Brukar man inte gå tillsammans efter festen? Vänsterledaren kom dock själv och även  ledarna för MP kom ensamma till studion efter festen. Löfven kom inte alls. En övertydlig signal att de efter fyra år verkar helt trötta på varandra.
Socialdemokraterna har inte heller under valrörelsen uppträtt tillsammans med V och MP som partners.

Löfven lovar nu via Ygeman verkliga eftergifter till den som hjälper honom regera, och verkar så smått desperat att rädda sig själv kvar vid makten. Jag förstår att ingen annan känner sig lockad.

 
 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer: