onsdag, februari 18, 2009

En farlig mirakelmedicin!

”Det är inte monopolpengar vi spelar med”, sa Maud Olofsson. Nej det är människors surt förvärvade skattepengar, men det glömmer alltid socialisterna.
Nu kommer socialdemokraterna med sin mirakelmedicin mot krisen. ”Regeringen gör för lite”. Men vad vill Mona Sahlin ”göra mera”. Hon vill obesett och utan skyddsnät, satsa
5 miljarder av våra skattepengar. Så lätt tar det största partiet på ekonomin.
Hennes kamrat Lars Ohly tycker att staten ska ta över SAAB, medan miljöpartiets språkrör är mera skeptisk till tanken. Hur hade Mona Sahlin gjort i detta läget?
Vem måste ge med sig i deras rödgröna äktenskap?

Tur att Alliansregeringen håller i pengapåsen!
Förmodligen hade vi snart stått med två bilföretag i varukorgen plus en glassamling från Orrefors. Och Sverige hade varit lika bankrutt igen som efter 80-talets lättsinniga ekonomiska politik. För socialdemokraternas pengar har varit slut ett bra tag, eftersom Mona Sahlin redan spenderat dem på vidlyftiga löften, men hon botar pengabristen med skattehöjning om pengarna tar slut. Vi känner igen det här i Kalmar.
Lånegaranti känns ju också lika säkert som en borgen till Salve eller Arenan, och vad signalerar det, när ingen annan vill betala? Det är lätt att spela med andras pengar!

Hjälper det att stänga gränserna? Ja det tycker nog Ohly med sitt förflutna och i alla fall Mona Sahlin som nu är beredd att stoppa elkablarna från Sverige till övriga Europa.
Sverige har redan flera kablar till övriga Europa och förväntas exportera mera klimatvänlig el framöver. Att våra östra grannländer vill ha elförbindelser med oss är inte svårt att förstå i skenet av det beroende de idag har av energi ifrån Ryssland.
Förutom att det är osmart är det också osmakligt att vädja till nationalismen i ett sånt här läge.
Om paret S, V fått råda kanske de hade stängt gränserna och tvingat oss att köpa svenska bilar. Bilar producerade av staten. En besk medicin, men då hade de också visat socialismen rätta ansikte!

Inga kommentarer: