fredag, februari 13, 2009

Euron avgörs inte av junilistan

Nu har junilistan skrivit ännu en märklig insändare i Barometern. Att Sverige idag har en god ekonomi beror på att vi är med i steg 1 och steg 2 i valutaunionen. Hade inte Sverige tvingats hålla sig till dessa regler efter medlemsskapet i EU och före folkomröstningen till Euron, hade socialdemokraterna för länge tömt kassan, precis som man gjort i Kalmar under samma tid.

Är det så bra att ett företag har en fördel i konkurrensen på grund av en svag krona? Det vore väl bättre att företagen kunde konkurrera med samma villkor som gäller för övriga företag i samma bransch. Då blir man ju mer oberoende av svängningar i kronkurser och liknande.

Det finns många företag som tyvärr inte alls finns i Sverige för att vi inte fullföljt vårt medlemsskap i valutaunionen med det tredje steget.

Men det viktigaste av allt, och det bästa, är att junilistan och deras europaparlamentariker inte kommer att få besluta om Euron. Det inträdet kommer att avgöras av våra riksdagsmän i Sveriges riksdag.

Måste nämna Emma Essinger som spelade och sjöng i går på bloggaftonen.
Vilken kraft och energi!Helt underbart framförande! Tack Emma och tack till Kalmarsalens vänner som hade lockat henne till Kalmar!

Inga kommentarer: